| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Demothates velmi častý diskutér
|
Zaslal: čt květen 27, 2010 8:17 pm Předmět: |
|
|
| Bedna napsal: | | 601 nikdo nerušil protože nebyla nejlepší a měla podporu pana Páleníka který si omotal kolem prstu pana Bartáka. Teď je ale pravda 601 nejlepší a SOG po zásluze za svůj úspěch potrestán. 601 dostala veškeré naše vybavení na které se během svojí existence nezmohla. Jen škoda že ho nedokáže využít je to docela drahá záležitost na to aby byla zavřená ve skladě. 601 je dobrá v tom na co je určená ale na ostatní (černá, šedá taktika) prostě nemá. Nemám nic proti 601 začínal jsem tam a potom jsem byl na URN a jsem jediný člověk který sloužil v těchto 3 nejlepších jednotkách ČR. Mám proto možnost srovnání a to že SOG byl nejlepší jednotkou armády je pouze fakt. Pozadí rozpuštění SOGu neznáš, já ano. Možná že když by se lidé ptali mohlo by to očistit jméno SOGu a lidí kteří v jeho řadách nasazovali svůj život. Dík Bedna |
Každý má/měl to svoje..
Zajmalo by mě(když jsi ten co má od všeho klíče ) podle čeho srovnáváš?
A proč jsi takle přebíhal od jednoho k druhému? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MichalKota diskusní expert
|
Zaslal: čt květen 27, 2010 8:19 pm Předmět: |
|
|
No, podívej, řeknu ti to asi takhle:
Mám hrozně rád lidi, co o sobě na potkání vykládají, jak jsou dobří... Ale ze všeho nejvíc "miluju", když mi někdo vykládá, jak byl nejlepší!
Možná tě to překvapí, ale já jsem poměrně dobře informován o pozadí žabomyších válek mezi SOGem a 601. a o pozadí rozpuštění SOGu...
SOG byl banda individualistů. Vědělo se to už při vzniku jednotky a s tím tak jednotka byla taky zakládána. Nicméně postupně to přerostlo přes hlavu jak velitelům, tak ministerstvu. Hold jsme příliš malá země na to, abychom potřebovali takto úzce specializovanou jednotku. O tom svědčí i fakt, že jste byli často vyžadováni zahraničními apely na různé asistence. (Jistě víš, o čem hovořím.) Možná ještě neuzrála doba na to, abychom jednotku takovéhoto zaměření potřebovali. Zkus sám sobě položit otázku: Kolik jste toho udělali pro bezprostřední obranu státu? A kolik by jste toho byli schopní udělat pro bezprostřední obranu státu v případě nutnosti? Než by se rozhodlo o vašem nasazení, URNa už by to dávno vyřídila...
Konkrétně k vám, bývalým příslušníkům SOGu mám toto:
Vy nejste vojáci. Vojáci totiž nediskutují o rozkazech. Vojáci rozkazy plní. A to, jakým způsobem, jste se "urazili", svědčí o vaší profesionální neprofesionalitě. Jste přesně ten z důvodů (jeden z mnoha), proč jsou ostatní příslušníci AČR označováni veřejností za "Žoldáky". Díky vaší individualitě, kterou jste stavěli nad rozkaz o rozpuštění vaší jednotky (Snad jste si mysleli, že když jste tak dobří, že ani nemusíte poslouchat rozkazy?), jste pošpinili nejen jméno svoje, ale i jméno celé armády. (I když jistě ne tolik, jako skandály z rotopedama, lyžema a černýma fondama, který byly u nás...) A o tom, jak moc Páleník ovlivňoval Bartáka můžeme diskutovat opravdu dlouho. Můj názor je, že ho ani moc ovlivňovat nemusel. prostě přišel ve správnou chvíli a ukázal mu jak to ve skutečnosti je. Ukázal mu, kdo je pro případnou obranu státu důležitější. Jestli Armáda, nebo "Armáda v Armádě".
Další důkaz, že se nemůžete považovat za vojáky: Voják musí mít jako nejvyšší morální imperativ službu národu a Republice. Vy jste sloužili sami sobě. Když přišlo rozhodnutí, jak s vámi bude v rámci armády, které vděčíte za tolik, naloženo, hodně z vás se zachovalo, tak jak se zachovalo, aniž by jste přemýšleli, komu vlastně máte sloužit. Ne sobě, ani koaličním silám, ale Republice České. A to ten Páleník Bartákovi vysvětlil. A Barták je jak známo známej vlastenec, že... _________________ PRAEMONITUS – PRAEMUNITUS! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bedna nováček
|
Zaslal: čt květen 27, 2010 9:52 pm Předmět: |
|
|
Tak nevím nic o tom že bych měl od všeho klíče. To vážně ne. Srovnávat můžu protože jsem sloužil v těchto jednotkách. Přecházel jsem proto, že jsem chtěl profesně růst. To se mě povedlo. V Prostějově jsem složil 3 roky, na URN 15 a u SOGu 6. Vím o čem mluvím.
To že se o nás říká že jsme individualistů tvrdila banda zakoplexovaných důstojníků naší armády. Tito nejsou schopni překročit svůj vlastrní stín a všichni co jsou úspěšnější než oni jsou jejich nepřátelé. Měli jsme mezi sebou pár individualistů ( a chtěli jsme se jich zbavit. Nešlo to prože měli přátele v této skupině. Díky nim a této skupině z vedení armády jsme byli rozpuštěni. Když je pan Barták takový vlastenec, proč upřednostňuje firmy které mu platí procenta ze zakázek místo aby nakoupil materiál který je lepší a potřebnější. Bohužel tihle neplatili nebo dali málo. Poznatky zrušeného zvláštního odboru vyšetřování VP. Na základě tohoto vyštřování bylo panu Bartákovi a Páleníkovi zděleno státním zástupcem obvinění. Na osobní intervenci pana Topolánka smeteno ze stolu. Pana Bartáka mimo jiné dostal do vrcholné politiky SOG. To se panu Bartákovi moc nezamlouvalo, protože jme tím pádem jsme věděli a tak se spojil s panem Páleníkem. Dopadlo to tak jak dopadlo. "Pro všechny jsme individualisti kteří nechtěli plnit rozkazy a utíkali z boje." Není ale žádný dokument o tom, že by se něco takového stalo. Pokud by to byla pravda, spojenci by určitě první poslali stížnost a v armádě by si nikdo nenechal ujít to aby nám to pořádně zavařil. Toto je jen následek lživé kampaně vedené za účelem totálního zničení této jednotky. Na všech misích jsme sloužili ČR podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. O tom hovoří ocenění získaná jak v čechách tak v zahraničí. Tohle co jsi Michale napsal je nehorázná lež. Tímto šlapeš po památce Milana a všech nás co jsme si odvezli šrámy jak na těle tak na duši. Já ti nebudu vyvracet Tvůj názor. Máš ho, máš. To je Tvoje věc. Jen doufám, že se najdou lidé ktří těmto lžím a pomluvám věřit nebudou. Dík všem a sledujte www.sog-defence.com. Bedna |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MichalKota diskusní expert
|
Zaslal: čt květen 27, 2010 10:15 pm Předmět: |
|
|
No, mezi náma, já osobně nejsem zastáncem názoru, že jste "utíkali z boje". O tom mám svoje informace a tak mohu potvrdit, že to byla lež. Už jenom pro to, že neproběhla žádná skutečně oficiální stížnost. Bylo jenom nějaký neurčitý vyjádření pro média, který nikdy nemělo status "oficiální".
Nicméně za vším co jsem napsal si stojím.
A Milan Štěrba? Toho jsem já osobně neznal - ty určitě, ale k čemu to je? K čemu je ohánět se památkou mrtvých mužů? Mrtví jsou mrtví - s těmi se setkáme až přijde náš čas.
Kdybychom se měli takto trumfovat, asi bych na tebe vytáhnul celou řadu jmen, důstojníků převážně prvorepublikové armády, pro které služba v armádě byla synonymem služby vlasti. Za všechny: generál Ludvík Krejčí.
Ale jak říkám - k čemu to je? Před těmi se skloníme, až nastane naše chvíle.
Prozraď nám spíš něco o té vaší Firmě. Já jsem se koukal prozatím na netu a moc tam toho o vás není... _________________ PRAEMONITUS – PRAEMUNITUS! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mephisto velmi častý diskutér
|
Zaslal: čt květen 27, 2010 10:52 pm Předmět: |
|
|
Můj názor Vám může být ukradený, ale podle mě bylo zrušení SOGu obrovská chyba a způsob, jakým to bylo provedeno, byla ultrasviňárna. Nejsem jediný, kdo to tak vidí a ex-příslušníci SOGu mají podporu a je na ně vzpomínáno v dobrém. Je smutné, jak se náš stát (opět) chová ke svým vojákům. Jako maximálně "vtipná" mi připadá současná situace, kdy 601. chrání Zastupitelský úřad v Kábulu - to už tam mohli rovnou poslat tankány.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bedna nováček
|
Zaslal: čt květen 27, 2010 11:24 pm Předmět: |
|
|
Jak jsem říkal, máš svůj názor a já ho vyvracet nebudu a ani nechci. Je jen a jen Tvůj. To co o nás bylo napsáno se nás dotklo protože tím pádem bylo to co se stalo Milanovi a ostatním úplně k ničemu. Nechci se trunfovat, to vůbec ne. Ale to jaký je názor na SOG špiní jejich památku a uráží zbytek jednotky. Můžu zodpovědně říct že jsme svojí vlasti sloužili se ctí. Nikdo by neřekl ani popel, když by nás zrušili normální cestou ale zostudit takto jednotku, která sloužila své vlasti s takovým nasazení je nemorální. Já si také stojím za tím co jsem napsal. Vím že jsem zaujatý tím že jsem u SOGu sloužil ale snažím se být zaujatý co nejméně a uvádět jen fakta. Na SOGu byli lidé jak ze 601, URN, PZJ a dalších jednotek armády. Všichni této jednotce něco dali. Dali jí to nejlepší co si z těchto jednotek přinesli. Proto byl i SOG nejlepší ať se Ti ti líbí nebo ne. Když jeden z vrcholných představitelů armády řekne, že 6 lidí z vrtulníku naslaní vemte na to SOG tak je něco špatně. A to udávám jen takovou hloupost. Byli jsme vždycky ti špatní kteří berou ostatním peníze a oni jsou stejně tak dobří jako SOG. Když ale o něco šlo, tak jejich kluci na to prej nemaj pošlete tam je. Ale jak říkáš, nemá už to cenu se o tom bavit když nás zrušili.
Jinak si uvědomuju že stránky nic moc a doufám že se brzy změní. Snažíme se prorazit s kurzy pro soukromé osoby a firmy. Děláme kurzy CQB, SUT, CP, IO a specializované kurzy pro mediky, výsadkáře, potápěče a podobně. Nabízíme servis pro VIP, bezpečnostní konzultace a teambuilding akce. Prostě to co umíme. Pár věcí už jsme měli např. jsme prováděli ochranu Massovi při jeho návštěvě Prahy zhruba před měsícem.Dík všem Bedna |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bedna nováček
|
Zaslal: pá květen 28, 2010 5:02 am Předmět: |
|
|
| Dík všem. Je prima že se to tady trošku rozjelo. Svědčí to o tom že téma SOGu Vám není lhostejné. Vážím si všech názorů co tady padají a jsem rád že se na nás nezapomělo. Ti kluci si nezaslouží aby se onich mluvilo jako o zbabělcích co neplní rozkazy a doufám že tohle rozšíří pravdu dál. Těším se na další ohlasy. Čus Bedna |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
r.onin velmi častý diskutér
|
Zaslal: st červen 02, 2010 10:30 am Předmět: |
|
|
Nemám tolik info, abych nějak mohl objektivně zhodnotit, kdo pravdu má a kdo ne, ale za ty roky u PČR jsem zjistil, že pravda je někde uprostřed My dole můžeme být hrdí bojovníci, vlastenci až do morku kostí, ale jsem jen figurky a S.O.G. je toho bohužel zářným příkladem. I u PČR se občas nesmyslně ruší malé, dobře vybavené a hlavně efektivní útvary a většinou je to důsledek toho, že "sáhli" kam neměli:-( Jak je to v AČR nevím... abych se vrátil k SOGu a jeho příslušníkům. Několik jich osobně znám z dob před jejich nástupem, potom z dob jejich působení u jednotky a s několika jsem v kontaktu i teď. Můžu k tomu říct jen tolik, že každý z těch co znám já je v podstatě individualista (nikoliv individum) s obrovským smyslem pro službu vlasti a pokud vím, tak pracovali do určité doby jako kompaktní celek. Do doby než k se k SOGu dostali i individua:-( Kdyby nechtělli sloužit ČR a jejím zájmům, tak by nikdy by neobětovali tolik sebe v řádách jak PČR tak AČR ... Pravdou asi je, že duch SOGu byl asi trochu jiný než zbytku AČR. Neortodoxní chování, někdy i vzhled byl příslušníkům často vytýkán důstojníky, kteří dobrého vojáka poznají podle vyleštěných kanad, předppisové ústroje a sestřihu. A v tom byl jeden z kamenů úrazu. Pokud vím, tak v SOGu byl dost kladen důraz na osobní iniciativu, kreativitu příslušníků a předávání zkušeností, kteří příslušníci získali během let u svých kmenových útvarů....a tím, že tyto útvary byly často i policejní, kde uvažování přeci jen není tak "zelené" (prosím bez urážky) vznikaly první problémy a konflikty, které konec SOGu podpořily:-( Ale je to jen můj osobní názor. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
HonzaPhoenix velmi častý diskutér
|
Zaslal: st srpen 04, 2010 8:22 pm Předmět: |
|
|
Pro Bednu...
V jednom ze svých posledních komentárů jsi napsal:
601 je dobrá v tom na co je určená ale na ostatní (černá, šedá taktika) prostě nemá.
Co, prosím, znamená "černá a šedá taktika"???
Děkuji za vysvětlení |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
divnyCivil nováček
|
Zaslal: po srpen 23, 2010 9:46 pm Předmět: |
|
|
Je docela smutné, jak se tady na SOG (in memoriam) dští síra. Přesně to dokládá vrozenou českou závist - oni mohli brát vozidla bez papírů, měli pořád plné zásobníky atd. atd.
"Béé béé já chci takýý," že ano?
A pro ty, co v jiných vláknech rýpali do ústroje - zelení bareti taky až do nedávna nosili "civilní" výstroj a každý byl vzadu hnědý strachy, když se jim měl postavit do cesty.
To že se nějaké zelené gumě nahoře postaví, jen když uvidí oholeného vojcla ve vzorovkách, ještě neznamená, že nekonvenční výbava SOGu ukazuje na jejich nekvalitu.
SOG byl už z názvu speciální, tedy odlišný od zelené masy zbytku armády, tak proč by se měl řídit jejími papírovými pravidly (na které tady stejně všichni nadáváte)? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|
Armyshop Vlkodlak
|
|