UPOZORNĚNÍ: Stránky obsahují militantní, drastické
a potenciálně psychicky nebezpečné informace.
Může-li vás to jakkoliv poškodit, tyto stránky opusťte!!

Rubrika — Recepty na vaření v přírodě

Hmyz k jídlu – jednoduše, pravdivě

Každý se rozplývá nad možností jíst hmyz při hladomoru nebo při nějakém přežití. Hmyzu je všude dost a nechá se snadno chytit. Rád bych se naučil jíst hmyz, nemám chuťové zábrany, problém jsou kvalitní informace. Není jich moc a jsou rozporuplné. V diskuzích různě po webu o tom píše kde kdo velmi zasvěceně až arogantně, ale nemám z těch lidí pocit, že by to měli z praxe. === Konzumace hmyzu přináší hodně rizik od otrav přímo hmyzím jedem až po otravy tím co hmyz sám jí (zdechliny, výkaly, jedovatý nektar rostlin, atd.). Mám na tebe Marku jednoduchý dotaz. Poraď nebo popiš tři nebo čtyři druhy hmyzu, které budou splňovat následující podmínky: žijí v české přírodě ve velkém množství, je snadné je rozpoznat a nasbírat,nejsou jedovaté ani rizikové ani snadno zaměnitelné s jedovatými druhy, sám jsi je jedl a máš je tedy prakticky odzkoušené, potřebují jen jednoduchou přípravu k jídlu (+ nejlépe příklad úpravy), lze je jíst ve větším množství. === Troufám si tvrdit, že tohle by chtěla slyšet z tvých úst spousta lidí ne jen já. Je to myslím jednoduchá otázka na kterou není potřeba obsáhlý článek. Jen popiš tři druhy hmyzu, ze kterými je snadné začít. Stačí pár vět, tak snad tě to tolik nezdrží. Nemám nic proti tomu, když to dáš na Specnaz web. Za sebe i za další zvědavce předem díky.

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

25. 01. 2014   komentáře 3   Přečteno: 3 886x    

Jednoduche recepty na varenie v prírode : Cesnačka a Topeničky

  Cesnačka Pre jednu osobu potrebujeme 2 zemiaky zeleninový bujón bravč. masť (mast zozeniete napr. z prazdnej konzervy ) 1 hlavičku cesnaku Mletu papriku (podla uváženia ) ešte nejaku zeleninu ak chcete Chlieb, soľ Na bujóne by malo byt napísane kolko potrebujeme vody. ak nie skúste odhadnút od oka 🙂 Nakrájame zemiaky a uvaríme do Pokračování…

27. 11. 2010   Komentáře: 0   Přečteno: 8 145x    

Tobrucký kuchař

Ahoj Marku! Před týdnem jsem se vrátil z Tuniska kde jsem pracoval jako kuchař u štábu Tobruku – filmu Václava Marhoula. Jezdím často ven a outdoorový vaření a všechno kolem něj je můj velkej koníček. Jsem moc rád že jsem mohl vařit klukům na Sahaře a mezi jiným i Karlovi Klineckýmu, instruktorovi výcviku z Vyškova. Pokračování…

18. 11. 2007   Komentáře: 0   Přečteno: 10 368x    

Recept na přípravu nouzového lesního čaje

Recept od našeho čtenáře: Sice to není recept na přípravu jídla, ale třeba se někomu může hodit. Jedná se o přípravu „čaje“ v době kdy pravý čaj není k dispozici a bylinky ještě nebo už nerostou 🙂 K přípravě potřebujeme jenom vodu, trochu jehličí (nejlepší jsou mladé výhonky smrku) a pár malých větviček z ovocného stromu Pokračování…

15. 02. 2007   Komentáře: 0   Přečteno: 9 718x    

Nutridrink 2

Ahoj Marku, jmenuju se Ctirad, jsem zdravotní bratr, chtěl bych reagovat na článeček Martina ohledně použití Nutridrinku. Jeho prezentace pro použití v bojových a extrémních podmínkách není správná. Tento přípravek se ve zdravotnictví (resp. ošetřovatelství) používá jako doplněk stravy, rozhodně ho nelze postavit na roveň jednomu plnohodnotnému jídlu (ať je to třeba i večeře). Není to Pokračování…

31. 07. 2006   Komentáře: 0   Přečteno: 11 709x    

Vaření v přírodě 2

Přišla celá řada dotazů k mému prvnímu příspěvku , které se opakují a tak si dovolím reagovat prostřednictvím serveru SPECNAZ. 1) Proč vařit a né péct. Není nikde řečeno, že nepečeme. Pokud mám sebou KPZ a v ní nějaké prostředky proti průjmu a pod. tak klidně. Pečeme pokud máme dost času a jsme si jisti, Pokračování…

26. 06. 2006   Komentáře: 0   Přečteno: 10 376x    

Několik rad k vaření na průzkumné hlídce

Ahoj! Pročítal jsem si recepty a musím reagovat. Vařit v přírodě je něco jiného než vařit na průzkumné hlídce. 1) vše se vaří, tak aby se zabily veškeré bakterie a salma, potom se dá dál upravovat pečením atd….. 2)jak vařit v týlu nepřítele, když je vše cítit a kdykoliv se může někdo objevit. Pokud máme Pokračování…

14. 06. 2006   Komentáře: 1   Přečteno: 10 285x    

Další recepty na vaření v lese

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

29. 05. 2006   Komentáře: 1   Přečteno: 12 324x    

Konzerva jako základ jednoduchých jídel

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

23. 05. 2006   Komentáře: 0   Přečteno: 9 377x    

Müsli

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

22. 06. 2005   Komentáře: 0   Přečteno: 3 257x    

Vaření rýže v polních podmínkách

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

22. 06. 2005   Komentáře: 0   Přečteno: 6 638x    

Jednoduchá úprava hermelínu

Ahoj Marku, zasílám osvědčený recept na celkem jednoduché teplé hlavní jídlo ( dělám si i doma ). Vezmu celý hermelín, ale nevindám ho z hliníkového obalu. Tahle celý ( v hliníku ) jej dám do vařící vody na 5 minut. Když ho pak vyklopím z obalu, krásně teče přidám ho na talíř  k už předem Pokračování…

29. 03. 2005   Komentáře: 0   Přečteno: 7 332x