UPOZORNĚNÍ: Stránky obsahují militantní, drastické
a potenciálně psychicky nebezpečné informace.
Může-li vás to jakkoliv poškodit, tyto stránky opusťte!!

Rubrika — Nouzová výživa

Univerzální potravina pro přežití, vhodná ke tvorbě dlouhodobých zásob pro případ krize

Ahoj Marku! Mám v plánu si udělat přiměřenou zásobu potravin pro případ nutnosti dlouhodobého přežívání v bydlišti bez možnosti nákupu a zásobování. Jakou bys mi pro tento případ poradil hlavní potravinu, jako hlavní základ zásob. Mé priority jsou: vysoká výživnost, snadná příprava, běžná dostupnost v mírových dobách, dlouhá skladovatelnost, pokud možno nízká váha obalu v poměru k váze potraviny a nízká nebo alespoň přiměřeně přijatelná zdravotní rizika při dlouhodobé jednostranné konzumaci této potraviny. Samozřejmě by potěšila taky nízká nebo aspoň přijatelná cena a snadná dostupnost v českých obchodech. Existuje něco, co se těmto požadavkům alespoň přibližuje? Co bys poradil? Prosím jeden tip, ne nějaké složité seznamy nebo směsi.

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

13. 12. 2011   komentářů 17   Přečteno: 14 874x    

Video-návod: Žaludy a jejich zpracování na stravitelnou potravinu

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

29. 09. 2011   komentářů 13   Přečteno: 6 563x    

Videonávod: Topinambur – extrémně výživná a snadno dostupná rostlina pro přežití

Rozpoznání a využití.

23. 09. 2011   komentářů 7   Přečteno: 5 925x    

Video-návod: Výroba účinné pasti na lov ryb

Délka cca 38 minut. Marek Chlíbek – Dago = = = = = Paradox války: Každá válka plodí své hrdiny, kteří se dostanou do knih a dokumentů. Většinou se jedná o členy speciálních jednotek či extrémně zdatné, šílené a riziko milující jedince. Ale při čtení mezi řádky, součtu sil a úspěchů inteligentní pozorovatel nakonec  zjistí, Pokračování…

17. 08. 2011   komentářů 8   Přečteno: 11 848x    

Video-návod: Praktická úprava hlemýžďů na výživné jídlo

Podrobný a čistě prakticky předvedený postup jak snadno, rychle, bezpečně a chutně připravit k jídlu ulovené hlemýždě. Délka dokumentu 32 minut.

2. 08. 2011   komentářů 12   Přečteno: 8 911x    

Video-návod: Jedlé rostliny ve vyhladovělém městě – 4. díl

Marek Chlíek – Dago

28. 07. 2011   komentáře 4   Přečteno: 5 241x    

Video-návod: Jedlé rostliny ve vyhladovělém městě – 3. díl

Marek Chlíbek – Dago

27. 07. 2011   Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Video-návod: Jedlé rostliny ve vyhladovělém městě – 3. díl   Přečteno: 4 350x    

Video-návod: Jedlé rostliny ve vyhladovělém městě – 2. díl

Marek Chlíbek – Dago Každý máme svou horší a lepší polovinu. Rodíme se čistí a vyvážení, ale nutnost pozdějšího vzájemného soužití nás tlačí k projevům sobeckosti a agrese. Horší polovina nám pomáhá snadněji přežít. Je to však na úkor degradace života na pouhé přežívání. Lepší polovina nás naopak odměňuje vnitřním uspokojením z projevů náklonnosti a Pokračování…

26. 07. 2011   komentářů 8   Přečteno: 4 663x    

Video-návod: Jedlé rostliny ve vyhladovělém městě – 1. díl

Marek Chlíbek – Dago I ten nejlépe vypadající plán je vždy jen tak dobrý jako mozek, který ho vymyslel. I ten nejlepší výsledek se často ukáže jen polovinou toho, čeho šlo skutečně dosáhnout. I totální prohru lze učinit výhodou, protože další cesta vede už jen nahoru.

26. 07. 2011   komentářů 6   Přečteno: 5 104x    

Video-návod: Pupava bezlodyžná (Svět jedlých rostlin)

Marek Chlíbek – Dago Každý opravdový dravec ví, že kořist je třeba trpělivě vyčíhat, dlouho pozorovat a zaútočit na ni až ve chvíli, kdy útok nečeká a odhalí své nejslabší místo. Takto lze ulovit i velmi silnou kořist, jaká by jinak byla nad dravcovy síly. Toto je univerzální přírodní princip vítězství! Proto rváči cvičí svoji Pokračování…

24. 07. 2011   komentářů 17   Přečteno: 4 854x    

Video-návod: Rychlé nouzové konzervování masa

Krátké povídání o jednom jednoduchém a rychlém způsobu jak v přírodě uchovat přebytky masa uloveného zvířete po několik dní až týdnů.

11. 06. 2011   komentáře 2   Přečteno: 6 922x    

Video-návod: Konzervované potraviny – a jejich použití k budování dlouhodobých krizových zásob

Vyprávění o tom jak hodnotit konzervy podle kvality a trvanlivosti jejich obalu, a také zhodnocení různého obsahu co do kvality obsahu živin ve srovnání s jejich hmotností a cenou.

31. 05. 2011   komentářů 26   Přečteno: 6 832x