UPOZORNĚNÍ: Stránky obsahují militantní, drastické
a potenciálně psychicky nebezpečné informace.
Může-li vás to jakkoliv poškodit, tyto stránky opusťte!!

Rubrika — Speciální výcvik

Jak VYBUDOVAT neodhalitelnou MRTVOU SCHRÁNKU!

Jak vybudovat dlouhodobou mrtvou schránku na zásoby, výstroj i zbraně. A nepřijít o ni díky hledačům s detektory! Péče o svobodu Kdysi jsem psával důležité věci šifrou do zápisníku, zprávy kolegům nechával na papírku v mezerách budov města a neodkladná varování kreslil křídou na sloupy u křižovatek. Fajn doba, kdy dohody platily, bojovníci byli obezřetní Pokračování…

30. 07. 2020   Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Jak VYBUDOVAT neodhalitelnou MRTVOU SCHRÁNKU!   Přečteno: 3 096x    

Psychologie chladnokrevnosti

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

22. 09. 2016   Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Psychologie chladnokrevnosti   Přečteno: 5 829x    

Totální odpor je o drobnostech

Dnes se tonu často říká terorismus, ale to je hlavně politický pohled a ten v tomhle článku zanedbejme. Boj a válčení má dnes mnoho podob od hitech zbraní za milióny až pro prastaré a primitivní techniky jak uškodit mnohem silnějšímu nepříteli. Věřte, že existuje volná iniciativa lidí, kteří podobné techniky studují, přizpůsobují dnešním možnostem a snaží se je vyučovat dál. Ne pro šíření násilí jako takového, ale hlavně pro udržení schopnosti se bránit. Je jedno komu...nepřítel je vždycky nejasný, dokud s celou silou nezaútočí. A pak je třeba bránit se tak, jak stačí síly a s tím, co je k dispozici. Bránit sebe, svůj domov, rodinu a komunitu těch, kterým věříš. Totální odpor improvizovanými prostředky má mnoho podob, využívá jednoduchých věcí, které často škodí nepříteli jen málo. Partyzáni, záškodníci, sabotéři, teroristi. Politická historie dává obráncům často pejorativní názvy.

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

10. 04. 2016   Komentáře: 2   Přečteno: 3 563x    

Proč vojáci Specnaz někdy běhají bez triček

Měl bych dotaz ohledně Specnaz. Můj prastrýc byl vojákem z povolání u výsadkářů v Holešově. Opakovaně cvičili i s jednotkou sovětských Specnaz ve VVP Libavá. Údajně každé ráno rusové před výcvikem, v zimě nebo v létě, měli v rámci rozcvičky i několikakilometrový běh. Vojáci Specnaz prý běželi vždy do půl těla nazí, jen v kalhotách a vojenských botách. Na tom asi není nic tak speciálního, ale údajně ten běh do půl těla byl dán přímo jejich vojenským řádem. Vzít si na sebe triko nebo tílko byl okamžitě důvod k přísnému trestu. Připadá mi to jako zbytečná buzerace, ale údajně to mělo své důvody. Jaké přesně, už prastrýc nevěděl a mě napadá snad jen extrémní otužování. To už ale asi nemá vliv jestli je voják do půl těla svlečený nebo v tílku? Šlo by k tomu něco napsat? Jestli je to pravda, jaké to mohly být tak důležité důvody, nebo je to spíš bajka? Díky, Petr

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

31. 05. 2014   Komentáře: 4   Přečteno: 12 055x    

Prastará poučka o tom „Proč se má jít do bitvy nebo do akce hladový“

Jsou pro to v zásadě čtyři hlavní důvody, které se pokusím podrobně popsat. Každý důvod posuzovaný samostatně, může působit nedůležitě, možná až úsměvně, ale právě jejich souhra a vzájemné ovlivňování vytváří celkovou důležitost tohoto pravidla. Pravidla známého už pravěkým lovcům, ale také starověkým římským gladiátorům či středověkým japonským Ninjům. Ještě ve druhé světové válce byly tyhle bojové dovednosti vysoce ceněny u německých elitních jednotek SS, kde (zejména v počátcích války) byla velká snaha vychovávat skutečně elitní bojovníky s výcvikem postaveným nejen na moderních poznatcích, ale také pradávných a stoletími ověřených bojových zásadách a poznatcích. Je docela i škoda, že, tyto praktické zkušenosti nalezené doslova v krví a utrpení mnoha pradávných bojovníků se dnes v moderních armádách ztrácejí a nejsou hromadně vyučovány. Ačkoliv vojenští lékaři zde popisované mechanizmy lidského těla dobře znají a uměli by je řadovým vojákům dobře vysvětlit, je dnes kladen důraz spíše na znalosti ovládání sofistikované techniky a zbraní, než na poznávání sama sebe, svých možností a poznávání cest jak v boji nejen vítězit, ale i zdárně přežít, když nám v bitvě není Bůh války nakloněný.

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

24. 01. 2013   Komentáře: 5   Přečteno: 6 987x    

Boj s medvědy

Video 100 minut. Pohyb, přespávání a vůbec dlouhodobá činnost v pustině s výskytem medvědů. Prevence střetnutí, taktika chování při střetnutí, možnosti obrany a boj s útočícím medvědem. Nejedná se o čistě civilní rady pro turisty, ale zpracování tématu vychází z metodiky vojáků speciálních jednotek pro zvládání situací soužití a konfliktů s medvědy při dlouhodobém pohybu nebo skrytém přežívání na území s jejich výskytem.

12. 08. 2012   Komentáře: 23   Přečteno: 10 007x    

Video-návod: Nouzový sedový úvazek pro slaňování

Povídání o významu a základní metodě slaňování, vysvětlení rychlého vázání nouzového sedacího úvazku pro použití v krizových situacích. Délka videa 36 minut.

15. 07. 2011   Komentáře: 7   Přečteno: 8 399x    

Využití chloroformu při přepadech a únosech nepřátelských osob

Otázka: Hezký den, měl bych jednu otázku, v akčních filmech je vidět časté použití chloroformu jako rychlého omračujícího prostředku, od několika lidí jsem však slyšel, že tato metoda je zcela neúčinná. Rád bych se vás tedy přeptal na účinnost tohoto prostředku, popřípadě jaké další látky jsou v bojových akcích využívány.

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

6. 01. 2011   Komentáře: 3   Přečteno: 10 563x    

Neobvyklé, ale v zásadě nejlepší cíle pro osamělého diverzanta-odstřelovače

Otázka: Představ si situaci, že jsi osamělý odstřelovač, vysazený na území nepřátelského státu. Máš jen svou zbraň a dejme tomu padesát nábojů. Na nepřátelském území nikoho neznáš, nemáš přístup k informacím, ani k zásobování. Máš vlastní zásoby jídla na deset dní, po kterých tě z nepřátelského území zase stáhnou zpět. Dostaneš úkol způsobit nepříteli co největší škody. Jaké cíle by sis vybíral?

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

19. 12. 2010   Komentáře: 2   Přečteno: 10 220x    

Boj v davu – 1.díl (techniky a taktika pro účinný boj v davu a při střetech velkých skupin osob)

Válčení, zabíjení a souboje muže proti muži patřili k běžným činnostem po celá tisíciletí lidské existence. Násilí bylo běžnou součástí řešení sporů jak mezi jednotlivci, tak i mezi většími skupinami či celými národy. Různé způsoby boje a bojová taktika se vyvíjely a neustále zdokonalovaly stejně jako kterákoliv jiná lidská činnost. I dnes patří praktická znalost alespoň základů některého bojového umění mezi preferované dovednosti zejména mezi mladými muži. Ač to naše kultura není schopna otevřeně přiznat, přesto patří násilí stále mezi preferované argumentační prostředky v lidské komunikaci. Takzvané právo silnějšího je stále uplatňováno všude tam, kde selhává zákon nebo morální normy.

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

28. 09. 2010   Komentáře: 9   Přečteno: 11 820x    

Bolest je přítel

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

24. 09. 2010   Komentáře: 10   Přečteno: 12 676x    

Nábor „žoldáků“ do Iráku!

Toto je placený příspěvek. Zde zadejte prosím heslo Vašeho voucheru.

24. 08. 2005   Komentáře: 5   Přečteno: 20 163x